Lid worden

“ Van zingen word je blij”,
“ zingen zorgt ervoor dat je ontspant”,
“ zingen geeft je energie”,
“ zingen met anderen verrijkt je”,
“ zingen in een koor is gezellig”,
“ zingen in een koor geeft zelfvertrouwen, lef”.

Dit zijn zomaar enkele reacties op de enquête die we onlangs onder onze leden hielden.

Als je overweegt om ook bij een koor te gaan zingen en deze woorden spreken je aan, dan ben je van harte welkom om te komen proeven van Canto. Wil je eens – geheel vrijblijvend – komen kijken of meezingen? Dit kan, en wel op onze vaste repetitie-avond maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).

Voor informatie kunt u bellen met de secretaris Margreeth van Dijk, telefoon 0224-850119.

Je mag twee repetities bijwonen en daarna bespreek je met het bestuur of je wel of niet lid wilt worden. We zijn altijd blij met sopranen, mezzo-sopranen en alten. Maar vooral sopranen!

De kosten van het lidmaatschap bedragen € 22,50 per maand. Daarnaast wordt jaarlijks een klein bedrag betaald voor koffie en thee die tijdens het kwartiertje pauze wordt gedronken.

Zingen is gezond

Zingen verhoogt de weerstand en is goed tegen stress. Zingen is goed voor het menselijk immuunsysteem, zo blijkt uit een onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Frankfurt. De onderzoekers testten het bloed van mensen die in koor zongen, voor en na een repetitie. In twee op elkaar volgende koorrepetities werden lichamelijke veranderingen gemeten tijdens het zingen. Na een uur bleek de concentratie immuunglobuline A, proteïnen die als afweerstof werken, en de hoeveelheid cortison, een hormoon tegen stress, aanzienlijk te zijn toegenomen. Door het zingen wordt de adem gestimuleerd en dus ook de bloedsomloop, en dat werkt reinigend en stressverlagend. Mensen in een koor hebben ook plezier en dat werkt eveneens stressverlagend.

Dingen doen die je leuk vindt, zullen altijd helpen om gezond te blijven.

Inloggen Powered by ESVUB - Cookie Beleid - Privacy Verklaring