De dirigent, introductie

Drs. Gerard Leegwater (1962) studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Alkmaars Conservatorium. Tevens studeerde hij muziek- wetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, alwaar hij in 1993 afstudeerde.

Hij is dirigent van vijf koren en is als cantor-organist verbonden aan de Witte Kerk in Heiloo. Hij treedt regelmatig op als solist, begeleider en maakt deel uit van verschillende muziekensembles. Gerard Leegwater was en is betrokken bij de uitvoering van vele oratoria, cantates en koorwerken. Zijn werkterrein overschreed de landsgrenzen. Hij trad op in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Rusland en Polen.

Gerard werd zowel in 2009 als in 2010 als dirigent aangetrokken voor de door de tv (gedeeltelijk) uitgezonden uitvoering van de Mattheus Passion door bekende Nederlanders. (Hind, Jim Bakkum, Peter Lusse, Rob de Nijs en Carola Smit in 2009 en Thomas Berge, Ellen ten Damme, Jette van der Meij en Antonie Kamerling in 2010).

 

 

De dirigent en Canto

Gerard is sinds 1994 dirigent van Canto en Canto is nog altijd erg blij met hem. Gerard legt de lat hoog, streeft perfectie na en is dus niet snel tevreden. Gelukkig is hij daarnaast buitengewoon geduldig; weet het koor te motiveren en te stimuleren.

Inloggen Powered by ESVUB - Cookie Beleid - Privacy Verklaring